Bemutatás

A Balajthy és lányai cégnév valójában nem hordoz misztikumot magában, ténylegesen Balajthy István és két lánya által alapított céget takarja.

A Kft számítástechnikai berendezések szervizelésével, forgalmazásával foglalkozik.

Cégünk tevékenységét 1993. november 1-én kezdte meg Szolnokon, a Rákóczi út 34. szám alatti telephelyen. A vállalkozás rögös útjára lépve első sorban abban bíztam, hogy a nehézségeken átsegít mindaz, amit a SZÜV-nél a számítógépek üzemeltetése során mérnökként tapasztaltam. Mindez így is történt, úgyhogy a mai napig nem bántam meg a váltást, és fõ profilunk azóta is a számítógépek szervizelése, értékesítése. Az indulás idején a városban három vállalkozás végezte ezt a tevékenységet, jelenleg ennek sokszorosa próbál a piacon maradni. Erre mondják: élesedő konkurenciaharcban kell helyt állni.

2002- től a Dunaweb Kft –t (Vác) megkeresve, annak alvállalkozójaként elkezdtük kiépíteni Vácon kívül is a mikrohullámú internetet, ami abban az időben egy teljesen új hiánypótló szolgáltatás volt és akkor kezdett elterjedni, csak a ritka telefonos még nem ADSL minőséget hivatott kiváltani, pótolni. Először Vácon kívül Szolnokon, majd folyamatos terjeszkedéssel az alföld jelentős területét lefedtük, bővülve további alvállalkozókkal. Üzemeltetési területünk Abádszalók-tól Bajáig terjedt. Kistelepülésektől nagyvárosokig.

Közös kapcsolatra építve bekapcsolódtunk a kábeltelevízió és kábelinternetes szolgáltatás kiépítésébe, üzemeltetésébe is. Több településen.

Miután a Dunaweb Kft értékesítette ezt az üzletágat, /az új tulajdonos munkánkra nem tartottak igényt/ ilyen irányú tevékenységünk megszünt.

Közben bekapcsolódtunk a SULINET programba, nagy darabszámban értékesítettük a számítástechnikai berendezéseket, szoftvereket.

Az induláskori garázsból, egy több helységes alagsori üzletig, majd egy ténylegesen üzlet szerviz, iroda komplexumba költöztünk.

Az internetes tevékenység megszűnése, valamint a gazdasági válság okozta feladat és forgalomcsökkenés következtében létszám folyamatosan csökkent.

Az üzletszerű kereskedelmi forgalom megszűnt, és a szervizelés is a székhelyre szorult vissza.

A szakmára jellemzően az alkalmazottak között jelentős mozgás volt. Alapelvként minden esetben kezdő szakembereket alkalmaztunk, akik itt tanulták ki a szakmát. Örömmel tölt el, hogy a távozott ex kollégák továbbra is a szakmában maradva elismert szakemberek. Ki saját üzletet hozott létre, ki rendszergazda ként tevékenykedik nagyobb vállalatoknál. Kapcsolatunk továbbra is baráti, nem konkurenciaként, hanem egymást segítve dolgozunk együtt a piacon.

Idők folyamán több nagyvállalatnál teljes rendszereket, számítógép hálózatokat telepítettünk üzemeltettünk.

Induláskor nagy igény volt számítógép asztalokra. Ennek tervezése, gyártása során több irodának, iskolának szállítottuk, tantermeket rendeztünk be termékünkkel.

Igény esetén egyéni, általunk vagy külső személy által tervezett, irodabútorokat gyártottunk, szállítottunk, szükségesetén alvállalkozókat bevonva.

Jelenleg bár létszámunk 1 főre csökkent a meglévő és szakmailag kiváló alvállalkozó körrel továbbra is tevékenységi körünk teljes szféráját le tudjuk fedni a munka nagyságától függetlenül.

 

Vissza